Ce amendă a primit un bărbat care a continuat campania pe internet

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un bărbat depistat de poliţiştii din Năvodari că a continuat campania electorală pe o reţea online de socializare a fost amendat cu 4.500 de lei, a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

"Astăzi, în jurul orei 08.10, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari s-au autosesizat despre faptul că, pe o reţea de socializare, un bărbat a continuat campania electorală, prin aceea că ar fi îndemnat alegătorii să voteze anumiţi candidaţi la Camera Deputaţilor şi a Senatului. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei, conform Legii nr. 208/2015", a transmis IPJ.

La o secţie de votare din municipiul Constanţa, un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, alegătorul introducându-le în urne, în acest caz fiind întocmit un dosar penal fraudă, transmite Agerpres.

"Totodată, în jurul orei 09.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au fost sesizaţi de către preşedintele unei secţii de votare cu privire la existenţa unui incident electoral. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot", a mai informat IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, 637 de forţe sunt mobilizate pentru asigurarea protecţiei la cele 559 de secţii de votare din judeţul Constanţa, fiind vorba de 219 poliţişti din cadrul IPL Constanţa, 241 de poliţişti de frontieră de la Garda de Coastă, 93 de jandarmi din cadrul IJJ Constanţa, 78 de pompieri de la ISU Dobrogea, precum şi reprezentanţi de la alte structuri ale MAI.

De asemenea, 210 poliţişti din IPJ Constanţa asigură măsurile de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

"Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, sunt asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 230 de poliţişti sunt constituiţi în echipe operative, inclusiv luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti", se menţionează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel