Ce a zis ÎPS Teodosie despre viața de cuplu într-un filmuleț viral pe TikTok

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit pe TikTok despre căsnicie, într-o postare care a devenit virală.

„De astăzi ne găsim și pe tik-tok cu numele Arhiepiscopia Tomisului, unde IPS Teodosie și alți preoti și teologi ai Arhiepiscopiei Tomisului vă vor mărturisi scurt și la obiect învățături creștine. Doamne ajută!”, a anunțat Arhiepiscopia Tomisului într-o postare pe Facebook.

„Când doi soți sunt uniți de Hristos Dumnezeu în taina cununiei, ei nu mai sunt eu și tu, ci numai noi”, a spus ÎPS Teodosie într-o filmare care a devenit virală pe TikTok.

ÎPS Teodosie a declarat, joi, că este bucuros să colaboreze intens cu tinerii. „Sunt bucuros să colaborez intens cu tinerii pe TikTok, întrucât tinerii au cea mai mare nevoie de biserică, de păstori, de îndrumători. Vă voi fi aproape tuturor, pentru că tinerii sunt viitorul nostru şi au nevoie de lumină. Vă voi da lumină din lumina lui Hristos şi lumină din viaţa bisericii, care este maica neamului nostru românesc şi maica tuturor oamenilor de pe faţa pământului. Doamne ajută să colaborăm frumos, la mulţi ani, iubiţi tineri!", a transmis Arhiepiscopul Tomisului. 

@arhiepiscopiatomisului #ipsteodosie #arhiepiscopiatomisului #invataturiortodoxe #invataturicrestine #invataturi #credinta #credintaindumnezeu #vorbeintelepte #rugaciune #???????? #casatorie ♬ Epic - Joystock

 

Citește și...

Zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2022

Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către credincioși, începe pe 14 noiembrie și se termină pe 24 decembrie.

În Postul Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, vin și untdelemn. Din cele 40 de zile de post, 14 sunt cu dezlegare. 

Zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2022 sunt:  

luni, 21 noiembrie 
sâmbătă, 26 noiembrie  
duminică, 27 noiembrie  
miercuri, 30 noiembrie  
sâmbătă, 3 decembrie 
duminică, 4 decembrie  

luni, 5 decembrie  
marți, 6 decembrie  
sâmbătă, 10 decembrie  
duminică, 11 decembrie  

luni, 12 decembrie  
marți, 13 decembrie
sâmbătă, 17 decembrie  
duminică, 18 decembrie.

Rugăciune pentru Postul Crăciunului

Vă redăm, în continuare, o rugăciune despre care se spune că are mare putere în Postul Crăciunului:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plâns pentru La­zăr și lacrimi de întristare și de mi­lostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele. Cu Sân­gele Tău, curățește sângele meu și ames­tecă în trupul meu mireasma tru­pului Tău cel de viață făcător.

Fie­rea cu care vrăjmașii Te-au adăpat să îndulcească amărăciunea cu care potriv­nicul m-a adăpat. Trupul Tău întins pe Cruce să întindă către Tine mintea mea, cea trasă jos de diavoli. Capul Tău, pe care l-ai aplecat pe Cruce, să înalțe capul meu cel pălmuit de po­trivnici.

Preasfintele Tale mâini, piro­nite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gu­ra Ta. Fața Ta, cea batjocorită cu păl­muiri și cu scuipări, să umple de stră­lucire fața mea cea întinată în fă­rădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai în­cre­dințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin ha­rul Tău.

Nu am inimă plină de durere ca să Te caut. Nu am pocăința, nici umilința care întorc pe fii la moște­nirea lor. Nu am lacrimi mângâie­toa­re, Stăpâne. S-a întunecat mintea mea cu cele lumești, și nu poate să caute spre Tine cu durere. S-a răcit ini­ma mea de atâtea ispite și nu poate să se înfier­bânte cu lacrimile dra­gostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hris­toase, Dumne­ze­ule, Vistierul bu­nă­tăților, dă­ruiește-mi pocăință neștirbită și inimă îndu­rerată, ca să pornesc cu tot sufletul în cău­tarea Ta; căci fără de Tine mă voi în­străina de tot binele. Dă-mi așadar, Bunule, harul Tău.

Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doam­ne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhov­nicească.

Numără-mă între oile turmei Tale prea­alese. Hrănește-mă împreună cu ele din verdeața dumnezeieștilor Tale Taine. Căci inima lor curată este să­lașul Tău și se vede într-însa strălu­cirea descoperiri­lor Tale.

Strălu­cirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentruTineîn ne­cazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mân­tuitorului nos­tru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel