Ce așteaptă MAI după decizia ca Bivolaru să fie extrădat în România

Magistraţii francezi au decis miercuri că liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, poate fi extrădat în România. Decizia poate fi atacată cu recurs, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne. 

"Aşteptăm să treacă cele cinci zile în care el poate face recurs, ar fi ultima pronunţare, la un for superior, acolo se va decide dacă se face sau nu se face extrădarea în România. Dacă se va decide să fie extrădat, prin cei de la Urmăriri, prin Interpol, va fi adus într-o formă sau alta în ţară şi va fi încarcerat, va fi pus în executare mandatul", au declarat miercuri surse din MAI, potrivit Agerpres.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prins pe 26 februarie în Franţa. El a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanţa supremă a casat sentinţa şi a dispus rejudecarea dosarului. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel