Ce a spus atacatorul din Iași medicilor de la Socola

atacator iasi
atacator iasi

Atacatorul din Iași, care a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru al Universității Asachi, a vorbit cu medicii psihiatri de la Socola timp de o oră și jumătate. Este a zecea internare la Socola. El este diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, una dintre cele mai grave boli psihice.

Surse din Spitalul de Psihiatrie au spus că Oliver Stan "A spus că a găsit bomba în vârf de munte, el socotind asta ca un semn divin. Mai întâi, a vrut să dea bomba în sat, dar a renunţat şi a decis să o aducă la Iaşi. Pacientul a declarat că în amfiteatrul de la Facultatea de Electronică din Iaşi ar fi activat declanşatorul fără să vrea", scrie Mediafax. Aceleași surse mai spus că bărbatul a încercat să atragă atenția celor din jur. În plus, bărbatul a susține că de vârsta de șapte ani vorbește cu Dumnezeu, iar cu mama lui nu s-a înțeles bine, pentru că îl bătea.

O fată și un cal

"Este un tip introvertit. El afirmă că s-a retras de lume, preferând să locuiască în munţi, unde şi-a amenajat singur o colibă. A adus aminte în câteva rânduri despre prietenia sa cu o fată, pe când avea vârsta de 23 de ani. Se simte o frustrare la el că de atunci nu a mai cunoscut o altă tânără", au mai precizat. Medicii precizează că Oliver Stan a amintit şi de calul său alb pe care l-ar deţine la Cârlibaba, pe un vârf de munte.

Fără medicamentație. "Doar el decide"

Atacatorul de la Iași, Oliver Stan, nu vrea să primească medicamentație, deși boala sa psihică este una dintre cele mai grave. A spus că "a ajuns deja la un echilibru, cu care este împăcat".

Managerului Spitalului de Psihiatrie "Socola", Lucian Burlea, a declarat "Acest bărbat a fost internat de nouă ori la noi, între 2006 şi 2013, fiind diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. Este una dintre cele mai grave boli psihice. Se poate ajunge la sinucidere sau crimă, în condiţiile în care pacientul întrerupe tratamentul. Există riscuri majore în acest caz. Doar el decide dacă ia sau nu medicaţia".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel