Ce a schimbat pandemia în comportamentul nostru de consumatori? (P)

Agenția Wisemetry Research, specializată în sondarea pieței de consum, a prezentat, la finele anului 2020, un studiu relevant privind schimbările importante aduse în viața oamenilor de pandemie.

Dacă analizăm răspunsurile consumatorilor implicați în studiu remarcăm câteva tendințe majore de care trebuie să ținem cont:

1. -imagine fara descriere- (data_24740900.jpg)

Date statistice legate de piața de consum în anul 2020, studiu realizat de Agenția Wisemetry Research

Cei mai mulți dintre cei chestionați, un procent de 42% au precizat că vor să economisească mai mult pentru a face față unor situații neprevăzute. Pentru același scop de siguranță financiară, 25% dintre cei chestionați au răspundă că sunt în căutarea unui alt loc de muncă pentru a-și suplimenta veniturile câștigate. Un procent semnificat dintre acești, 33.3% au precizat că viața loc acasă s-a schimbat profund și că au fost nevoiți să investească în accesorizarea acesteia pentru a putea desfășura diferite activități în acest spațiu. Peste noapte casa a devenit pentru mulți dintre ei loc de muncă, școală pentru copii, dar și spațiu de locuit și de relaxare.

Așadar, pandemia cu care ne confruntăm de peste un an de zile ne-a obligat să ne adaptăm rapid la noile condiții sanitare, sociale și economice. Pe plan mondial economia s-a contractat semnificativ, cel puțin în primele luni, iar oamenii au redus semnificativ consumul de produse, preferând să economisească din motive de siguranță.

Chiar dacă anul 2021 a adus mai multe relaxări, iar oamenii au reînceput să călătorească și să-și recupereze treptat viața de dinaintea pandemie, obiceiurile bune de economisire ar fi bine să le păstrăm pentru a realiza diverse proiecte importante de viitor.

Cum poți economisi atunci când îți faci cumpărăturile zilnice?

Dacă pandemia ne-a făcut mai atenți cu banii pe care-I cheltuim zilnic, atunci ar fi util să știm cum să transformăm această tendință într-un obicei de consum pe termen lung. Pentru aceasta putem introduce în rutina noastră de zi cu zi câteva elemente ce vor face diferența:

Stabilirea unei liste preliminare de cumpărături

Una dintre cele mai eficiente metode de economisire este cu siguranța alcătuirea unei liste preliminare înainte de a porni la cumpărături. În acest fel veți bifa cu succes atât cumpărarea celor necesare fără să omiteți vreun produs necesar și în același timp să rezistați tentației de a cumpără și alte produse mai puțin necesare sau chiar inutile.

În plus, ar trebuie să ajustezi și cantitate produsului achiziționat în funcție de termenul său de valabilitate. De exemplu, nu are rost să cumperi kilograme de fructe sau legume dacă estimezi că nu le poți consuma pe toate în următoarele zile. Alege cantități mici pentru a reduce risipa alimentară și a face economii importante în bugetul tău.

2. -imagine fara descriere- (list-1474674_1280_47160100.jpg)

Consultarea ofertelor magazinelor comerciante unde îți faci cumpărăturile zilnice

Una dintre strategiile de economisire cele mai comune și eficiente este simpla consultare a ofertelor și cataloagelor magazinelor de unde îți facu cumpărărturile. Poți obține gratuit diverse oferte online sau le poți primi săptămânal în cutia ta poștală. De asemenea, le găsești la intrarea în orice supermarket.

Dacă până acum le-ai ignorat, din dorința de a face mai repede cumpărăturile, este momentul să folosești cu succes în următoarele tale achiziții. În plus, dacă optezi din pentru varianta online de a face cumpărături din hipermarketuri, utilizarea acestora este mult  mai ușoară.

Activarea ofertelor promoționale online la plata cu cardul de fidelitate

În anul 2021 cele mai importante lanțuri comerciale din România au lansat un instrument de marketing interesant de oferte promoționale personalizate pentru fiecare client la plata cu cardul de fidelitate.

Activează-ți cardul de fidelitate și nu ezita să urmărești ofertele mai ieftine puse la dispoziție de comercianți. În definitiv, fidelitatea merită răsplătită!

Compararea prețurilor produselor dorite

Chiar dacă acest lucru implică efort și timp, pentru achiziția unor produse mai valoroase și care vor fi folosite pe termen lung este important să apelați la această strategie. În plus, nu doar prețul este important de comparat la un produs de valoare mai mare ci și recenziile diferiților cumpărători privind experiența lor cu acele produse. Vei constata cât e de important această strategie mai ales dacă nu o aplici și descoperi că ai achiziționat un produs mai scump decât altele de pe piață și poate și mai slab calitativ. În această situație îți mai rămâne doar varianta returnării acestuia, iar timpul pierdut devine mult mai consistent.

De asemenea, pe site-ul Kimbino poți găsi în același loc toate pliantele cu oferte speciale, grupate pe diverse categorii, cu cele mai mici prețuri. Puteți consulta online ofertele de produse ale marilor supermarketuri, și prin simpla căutare a unui produs puteți realiza rapid comparații de preț între diverși comercianți de pe piață.

Stabilirea unui buget maxim zilnic și evitarea cumpărăturilor compulsive

Nu în ultimul rând mai poți economisii dacă îți stabilești de la început un buget maximal al cumpărăturilor zilnice și încerci să nu-l depășești.

Cu puțină disciplină vei constata că în contul tău se adună sume economisite pe care le poți utiliza pe proiecte mai importante și vei evita febra cumpărăturilor compulsive în funcție de cum arată, reclama produsului sau poate foamea de moment ce te încearcă. Să mergi bine hrănit la cumpărături este un alt mod de a evita achiziția unor alimente apetisante.

Activarea opțiunii de roundup la plata cu cardul

O modalitate de economisire extrem de bună este și activarea opțiunii de roundup la plata cu cardul oferită de cele mai multe sisteme electronice de plată. Această opțiune înseamnă că la orice plată o sumă mica de bani de rotunjire spre suma fixă este trecut automat în contul tău de economie.

Gradul de rotunjire îl stabilești tu după preferințe, iar accesul la banii economisiți este posibil în orice moment. Este o variantă foarte bună de economisire de care de multe ori nici nu ești conștient că o folosești și care la sfârșitul lunii îți poate oferi surprize plăcute.

Perspective viitoare în anul 2021

Anul 2021 este puțin diferit față de 2020 în care datele statistice evidențiază o creștere cu 17% a ratei de economisire din partea consumatorilor. Se preconizează o scădere a acestei tendințe poate sub influența directă a relaxărilor generale, însă obiceiurile bune ar trebuie să rămâne.

Utilizarea constantă a diferitelor strategii de economisire prezentate mai sus ne vor ajuta să ne protejăm bugetul și să facem alegeri viitoare inspirate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel