Urmărește emisiunea live


Ce a pățit Obama după ce a complimentat o femeie ministru

Obama Kamala Harris
Obama Kamala Harris

Inteligentă, angajată, serioasă și cea mai frumoasă dintre miniștrii Justiției acestei țări- așa a complimentat-o președintele Barack Obama ministrului justiţiei din California, Kamala Harris. Complimentul a fost interpretat de către presă drept un act de sexism "scandalos". 

Cu ocazia unei strângeri de fonduri ce a avut loc joi, în apropiere de San Francisco, Obama a salutat prezenţa printre participanţi a lui Kamala Harris, ministru al justiţiei în statul California: "Este inteligentă, este angajată, este serioasă. Dar se întâmplă să fie şi, de departe, cea mai frumoasă dintre miniştrii justiţiei ai acestei ţări", scrie AFP, potrivit RTV.

Presa: A-i spune unei femei că este frumoasă- scandalos

Complimentul a provocat reacţii de indignare, în special din partea presei. "Nu este un compliment. Iar pentru un preşedinte care a devenit un model cultural pentru susţinătorii săi exemplul pe care-l dă este scandalos", notează editorialistul Jonathan Chait pe site-ul publicaţiei New York Magazine.

Barack Obama și Kamala Harris, vechi prieteni

Purtătorului de cuvânt Jay Carney a spus că preşedintele şi Kamala Harris "sunt vechi şi buni prieteni, iar el nu a dorit niciun moment să minimizeze succesul profesional al ministrului şi nici capacităţile sale". El a adăugat că Obama "este foarte conştient de dificultăţile cu care continuă să se lupte femeile la locul lor de muncă şi este de părere că acestea nu trebuie judecate în funcţie de felul în care arată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel