Ce a făcut profesoara anti-Eminescu: Așa arată salariul meu

Cristina Tunegaru, profesoara care e a spus că nu respectă programa școlară de limba română: nu citește cu elevii săi poeziile de Eminescu, „Amintirile” lui Creangă sau nuvelele lui Slavici, a arătat cum arată salariul ei în cărți.

"Mi s-a atras atenția că atitudinea mea refractară față de studiul clasicilor în gimnaziu este o formă de nesupunere față de angajatorul meu, statul român, și că primesc salariu nemeritat. Așa arată salariul meu de profesor în cărți, pe care le voi împărți copiilor mei pentru a repara ticăloșia de a-i fi privat de „La vulturi". Sunt lecturi diverse, atractive din autori străini și români și abia aștept să discutăm despre ele la clasă!", a scris Cristina Tunegaru pe Facebook.

[citeste si]

(w670)

(w670)

(w670)

Profesoara Cristina Tunegaru a creat o „furtună" pe Facebook după ce a spus că nu respectă programa școlară de limba română: nu citește cu elevii săi poeziile de Eminescu, „Amintirile" lui Creangă, baladele populare, pastelurile de 150 de ani, nuvelele lui Slavici; nu dictează comentarii, nu aruncă în brațe interpretări și nu le cere să învețe pe dinafară teorie literară despre genuri și specii. 

Am luat legătura cu Cristina Tunegaru după ce am aflat că în urma „autodenunțului" său urmează să fie inspectată.

"Inspectoratul a cerut niște documente de la școală. Nu am alte informații. Nu știu de ce s-a întâmplat acest lucru. Deocamdată nu a venit nimeni la clasă în inspecție, doar s-a discutat cu directorul. Nu mă așteptam ca după postarea mea să fie o reacție atât de promptă, de rapidă. Unele reacții, de pe Facebook, au fost destul de agresive, după cum ați văzut", a spus profesoara pentru DC News.

"Mesajul meu a fost deviat ca sens și, ca atare, înțeleg reacțiile. Nu a fost nicio presiune din partea conducerii școlii după postarea de pe Facebook, nici vorbă! Doar am fost anunțată că ar putea urma o inspecție. Nu este ceva cert. Se verifică anumite documente și, dacă acestea nu sunt în regulă, atunci vor decide dacă va avea loc inspecția", ne-a mai spus profesoara.

Am întrebat-o pe Cristina Tunegaru cum o percep elevii săi.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel