Ce a făcut Klaus Iohannis în 2020

Iată bilanțul președintelui Klaus Iohannis pentru anul 2020. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, de la începutul anului şi până în prezent, şeful statului a transmis spre reexaminare Parlamentului 19 legi şi a înaintat Curţii Constituţionale 28 obiecţii de neconstituţionalitate. Până în prezent, preşedintele Iohannis a promulgat 298 de legi, scrie Agerpres. 

De asemenea, până la data de 23 decembrie au fost înregistrate 38 de cereri de graţiere. Preşedintele Iohannis nu a aprobat cereri de graţiere nici în acest an.

Decorații acordate 



Până la 23 decembrie au fost acordate 743 de decoraţii naţionale şi pe domenii de activitate, civile şi militare de pace (inclusiv cele care intră sub incidenţa Legii nr.182/2002), dintre care 20 au fost acordate unor instituţii din domeniul învăţământului, sănătăţii şi culturii. Au mai fost acordate 17 decoraţii de război, 12 decoraţii Drapelelor de Luptă ale unităţilor militare, respectiv 43 de Medalii Comemorative "Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului" şi Medalii Aniversare "Centenarul Marii Uniri".

Decorație retrasă 



În aprilie, şeful statului a decis retragerea decoraţiei conferite anul trecut Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava - Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler, "având în vedere gravele deficienţe în activitate constatate în perioada stării de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obţinute anterior". 

VEZI ȘI: Câți bani s-au cheltuit pe deplasările lui Iohannis în 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel