Câți bani s-au cheltuit pe deplasările lui Iohannis în 2020

Maia Sandu și Klaus Iohannis
Maia Sandu și Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, zece deplasări externe, care însumează cheltuieli de câteva milioane de lei.

Potrivit unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale pentru Agerpres, cheltuielile aferente pentru nouă deplasări externe ale delegaţiilor oficiale conduse de preşedintele Klaus Iohannis în anul 2020 însumează 3.011.828,95 lei. Cheltuielile pentru vizita oficială efectuată, marţi, de şeful statului în Republica Moldova nu sunt incluse.

Vizită în Germania 



Pe 7 ianuarie, şeful statului a efectuat o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania, iar în perioada 21-23 ianuarie, şeful statului a fost în Israel, la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau - Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism. Pe 7 februarie, el a avut la Bruxelles o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, iar pe 20 şi 21 februarie s-a aflat tot la Bruxelles, pentru reuniunea extraordinară a Consiliului European dedicată negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual.

Deplasări la Bruxelles



Pe 17 şi 18 iulie, preşedintele Iohannis a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, unde a mai avut o şedinţă pe 1 şi 2 octombrie. Şeful statului a mers pe 14 octombrie în Germania, unde i s-a decernat, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Domul din Magdeburg, premiul "Otto cel Mare" pentru anul 2020, iar pe 15 şi 16 octombrie el a participat la o nouă reuniune a Consiliului European la Bruxelles.

Pe 10 şi 11 decembrie a fost o altă şedinţă a Consiliului European.

Cea mai recentă deplasare 



Săptămâna aceasta, pe 29 decembrie, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova.

VEZI ȘI: Ce a făcut Klaus Iohannis în 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel