Ce a dus la dispariția mamuților. Cercetătorii fac un studiu de amploare

Ultimii mamuți de lână au cutreierat Pământul încă de acum 4.000 de ani, pe o insulă îndepărtată din Oceanul Arctic.

Cercetătorii spun că învățarea despre ceea ce a dus la dispariția mamuților ar putea salva speciile existente de o soartă similară, scrie CNN.

Acei mamuți au scos în evidență alți membri ai speciilor lor prin evitarea factorilor de mediu care au dus la dispariția lor, potrivit unui studiu publicat în revista Quaternary Science Review. Ar fi putut să trăiască chiar mai mult, dacă evenimentele pe termen scurt nu le-ar fi curățat apa și le-ar fi epuizat alimentele.

Cercetătorii au spus cândva că mamuții au cutreierat întreaga emisferă nordică. Dar când ultima epocă de gheață s-a încheiat și încălzirea globală a urmat în urmă cu 15.000 de ani, micșorarea gheții și creșterea nivelului mării au dus la populații izolate de mamuți. Unele dintre grupurile nou formate au murit. Alții au supraviețuit încă 10.000 de ani înainte de a ceda în cele din urmă.

Pentru a afla de ce au supraviețuit unii, o echipă de oameni de știință finlandezi, ruși și germani au studiat indicii în oase de mamut lănoși, colți și dinți colectați în Canada, Alaska, Siberia și Insula Wrangel din Oceanul Arctic. Orice diferență de compoziție a elementelor ar indica schimbări în alimentație, habitat și mediu care ar fi putut prelungi sau scurta viața lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel