Ce a declarat Liviu Dragnea la ieșirea de la ICCJ

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la ieşirea din sediul ICCJ, că va face declaraţii legate de dosarului său doar în faţa Completului de cinci judecători al Instanței Supreme. El a precizat că magistrații vor lua o decizie în cazul său independent de ce se spune în presă.

Vezi și: Ce a decis ICCJ în dosarul lui Liviu Dragnea - UPDATE

"Voi spune părerea mea doar în faţa instanţei. În primul rând, respectul faţă de justiţie este să vorbeşti în faţa judecătorului. Poate greşesc sau nu, dar eu aşa cred. În faţa completului voi spune şi părerea despre ce a spus DNA, şi alte lucruri", a arătat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va cere reaudierea unor martori sau audierea unor martori noi, dar şi dacă va prezenta probe suplimentare, el a răspuns: "Nu comentez şi nu o să spun lucruri din dosar aici. Ceea ce voi avea de spus, şi eu şi avocatul, vom spune numai în faţa instanţei".

Chestionat dacă îşi dă demisia în eventualitatea în care ar rămâne cu condamnarea la un an de închisoare cu suspendare primită în prima instanță, Liviu Dragnea a replicat: "Declaraţiile politice le fac la Parlament, nu aici. Cu toate presiunile dumneavoastră, eu cred că instanţa va decide independent de ce se spune în presă".

Citește și: Surpriză în dosarul lui Liviu Dragnea de la ICCJ

Întrebat cum vede inițiativa legislativă ce se dezbate luni, în Comisia Juridică, și care prevede modificarea legii privind organizarea justiției, liderul social-democrat a transmis că nu comentează astfel de subiecte în curtea ICCJ şi că răspunde la întrebări politice în Parlament.

"Orice declaraţie politică nu voi face în această curte, suntem totuşi la Instanța Supremă de Justiţie şi este suficient loc la Parlament sau în alte locuri să discutăm ... . Mă puteţi întreba la Parlament şi vă răspund cu toată sinceritatea, aţi văzut că nu fug de presă", a conchis Liviu Dragnea.

Vezi și: Modificări grele în justiție: Ce se întâmplă cu completul de 5 de la ICCJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel