Ce a decis un ziarist să facă pentru a proteja mediul

Ziaristul britanic specializat în probleme de mediu Donnachadh McCrathy a luat 0 decizie șocantă pentru a evita să polueze, să consume electricitate și să își strice pielea, informează slate.fr, potrivit agerpres.ro.

El își amintește că și atunci când era mic făcea baie săptămânal, ceea ce îi făcea uneori pe cei din jurul lui să strâmbe din nas din cauza mirosului perceput.

Adult fiind, a luat acest obicei făcând un calcul simplu: un duș de 10 minute înseamnă 60 de litri de apă și chiar de trei ori mai mult dacă dușul este mai sofisticat (masaj etc.). La o baie, cantitatea de apă se ridică la 80 de litri. 

Astfel, o familie de patru persoane care face duș zilnic consumă într-un an circa 25.000 de litri de apă, ceea ce înseamnă în Anglia peste 500 de euro plătiți pentru electricitate. "Dușul sau baia zilnică sunt groaznice pentru mediu și pentru buzunar. Din acest motiv am revenit la obiceiul de a face un duș pe săptămână. Zilnic mă spăl în chiuvetă doar la axile și părțile intime", spune McCarthy.

El adaugă că prin dușuri se degajă 3,5 tone de CO2, în timp de, pentru a evita încălzirea climatică, o persoană ar trebui să emită doar o tonă de CO2 pe an.

Ultimul argument al ziaristului este că dușurile repetate strică pielea. "Evident că făceam duș zilnic conform unor norme pe care nu mi le impusese nimeni mai degrabă decât din motive reale de igienă. Trebuie într-adevăr să ne spălăm des pe mâini, motivele fiind evidente. Însă pielea noastră se curăță singură și numai axilele, picioarele sau părțile intime pot degaja un miros neplăcut", afirmă McCarthy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel