Ce a decis ICCJ în ultimul dosar al lui Traian Băsescu

ICCJ a decis că nu are competența de a judeca cererea Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu. Procurorii vizează cu o declarație pe care Traian Băsescu a făcut-o în 2007, în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcția de președinte.

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu are competența materială de a soluționa cererea Parchetului, dosarul fiind trimis la Judecătoria Sectorului 5.

Parchetul General a deschis un nou dosar pe numele lui Traian Băsescu, pe baza unei plângeri depuse împotriva fostului președinte de Ioan Șerb.

"(Cineva - n.r.) a cerut să fiu anchetat pentru fals în declarații, pentru că, în 2007, am spus că demisionez în cinci minute și nu am demisionat. Și acum, Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a declarat Traian Băsescu, joi, la sediul ÎCCJ.

Fostul șef al statului a spus că Parchetul îi face "un program extrem alert", dar va da curs oricărei chemări a procurorilor.

În legătură cu afirmația sa din 2007, Traian Băsescu a spus că a fost o declarație verbală asupra căreia a revenit imediat după votul dat în Parlament

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel