CCR REVOCARE Kovesi. Toader, ATAC la Iohannis în fața judecătorilor

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a lansat un atac la adresa lui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a discutat, la CCR, pe tema revocării din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Ministrul Justiției a explicat că refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe șefa DNA ține de oportunitate politică. 

"Motivele revocării au devenit și mai actuale cu privire la activitatea procurorului-șef DNA. Am tras concluzia că Laura Codruța Kovesi și-a exercitat și își exercită în continuare, în mod discreționar, funcția pe care o deține deturnând activitatea de combatere a corupției și activitatea instituției DNA", a spus Tudorel Toader.

Blocaj instituțional

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mai afirmat joi, în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, motivat prin lipsa oportunităţii politice, este de natură să creeze un blocaj instituţional.

"Propunerea de revocare și raportul au fost transmise către CSM și către Klaus Iohannis. (...) Președintele a afirmat faptul că nu poate da curs propunerii de revocare din motive de oportunitate politică. Sigur, erau declarații publice în media. Președintele și-a motivat această opțiune de a nu da curs propunerii. Refuzul președintelui României este de natură să creeze un blocaj instituțional prin împiedicarea finalizării procedurii de revocare cu consecința unui conflict juridic de natură constituțională între cele două autorități publice de rang constituțional. Prin raportul meu, am adus argumente de natură juridică și managerială, iar președintele a adus argumentul lipsei de oportunitate politică", a adăugat ministrul Justiției.

știrea se actualizează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel