CCR, răspuns pentru Iohannis, PNL și ÎCCJ

CCR
CCR

CCR a avut astăzi, pe ordinea de zi, sesizările formulate de PNL, de către președintele Klaus Iohannis, dar și de ÎCCJ cu privire la Codul Penal și Legea 78/2000 despre prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. 

Judecătorii CCR au considerat că au nevoie de timp, așa că au amânat discuția pentru peste o lună. Astfel, sesizările vor fi discutate abia în 16 octombrie 2018.

”1.Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, obiecţie formulată de un număr de 110 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România şi deputaţi neafiliaţi.

2.Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, obiecţie formulată de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, constituită în Secţii Unite.

3.Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, obiecţie formulată de Preşedintele României.

Având nevoie de timp, Curtea Constituţională a amânat începerea dezbaterilor pentru data de 16 octombrie 2018.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel