CCR, prima şedinţă în noua componenţă

CCR
CCR

Curtea Constituțională are, joi de la ora 09.00, prima ședință publică în noua componență a plenului, după ce Simina Tănăsescu, Gheorghe Stan și Cristian Deliorga au depus jurământul și au început mandatul ca judecători ai CCR, scrie Mediafax. 

Potrivit anunțului instituției, reuniune publică de joi a CCR are înscrisă pe ordinea de zi un număr de 10 dosare. Ședința CCR vine și după ce Valer Dorneanu a fost reales, marți, prin vot secret în funcția de președinte al Curții Constituționale pentru un mandat de trei ani.

Fostul șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Gheorghe Stan, și fostul judecător al Curții de Apel Constanța, Cristian Deliorga, au depus, marți, jurământul la Cotroceni ca judecători ai Curții Constituționale. Anterior Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial, a depus jurământul de învestire în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Aceasta a fost propusă pentru funcție de șeful statului și îl înlocuiește pe Petre Lăzăroiu. Din noua componență a Curții fac parte Gheorghe Stan, Cristian Deliorga și Simina Tănăsescu.

Pe 7 mai, Camera Deputaţilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, fost şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea. În aceeași zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta a înlocuit-o pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel