CCR, nouă lovitură pentru Iohannis pe modificarea Legii privind armele și munițiile

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea formulată de președintele Klaus Iohannis referitoare la modificarea şi completarea Legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.  

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor este constituţională în raport cu criticile formulate", arată un comunicat CCR, remis, miercuri, MEDIAFAX.

Şeful statului reclama în sesizare că actul normativ nu are avizul CSAT.

Pe 9 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.

"Prin modul în care a fost adoptată considerăm că legea menţionată încalcă prevederile art. 1 alin. (5) care consacră principiul legalităţii, ale art. 61 alin. (2) şi ale art. 75 alin. (1) privind principiul bicameralismului şi pe cele ale art. 119 referitoare la rolul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru motivele ce urmează a fi prezentate în continuare", arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor a fost trimisă de către Parlament, spre promulgare, Preşedintelui României la data de 20 iunie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel