CCR, nouă amânare pe Codurile Penale

CCR
CCR

Curtea Constituţională a României a amânat pentru a şaptea oară decizia pe Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Sesizările au fost formulate de USR, PNL, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis. 

Magistraţii de la CCR au amânat decizia pentru 29 iulie potrivit Antena 3, în condiţiile în care vacanţa judecătorească începe peste o săptămână. 

Sesizările se referă la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

USR și Klaus Iohannis, sesizări

Uniunea Salvaţi România a depus, împreună cu PNL, au făcut două sesizări de neconstituţionalitate, susţinând că, prin aceste proiecte de lege, se aduc peste 300 de modificări "nocive" Codului penal şi Codului de procedură penală. USR consideră că toate aceste modificări vin în contradicţie nu doar cu statul de drept, şubrezind politica penală a României şi favorizând infractorii, ci şi cu Legea fundamentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel