CCR, nouă amânare pe Codurile Penale

Florin Răvdan / 11 iul 2019 / 13:52 Salveaza PDF Comentarii
CCR
Descriere foto: CCR

Curtea Constituţională a României a amânat pentru a şaptea oară decizia pe Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Sesizările au fost formulate de USR, PNL, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis. 

Magistraţii de la CCR au amânat decizia pentru 29 iulie potrivit Antena 3, în condiţiile în care vacanţa judecătorească începe peste o săptămână. 

Sesizările se referă la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

USR și Klaus Iohannis, sesizări

Uniunea Salvaţi România a depus, împreună cu PNL, au făcut două sesizări de neconstituţionalitate, susţinând că, prin aceste proiecte de lege, se aduc peste 300 de modificări "nocive" Codului penal şi Codului de procedură penală. USR consideră că toate aceste modificări vin în contradicţie nu doar cu statul de drept, ''şubrezind politica penală a României'' şi favorizând infractorii, ci şi cu Legea fundamentală.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27