CCR: Moțiunea PSD, constituțională. Zegrean: Asta nu este problema Curții

Foto Agerpres
Foto Agerpres

CCR a decis că moţiunea de cenzură depusă de PSD în sesiunea extraordinară este constituţională. Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a comentat decizia Curţii.

"Am spus de acum două - trei săptămâni că nu au de ce să sesizeze Curtea pentru că nu este conflict. Asta va fi motivarea Curţii. Nu poţi spune că este conflict juridic de natură constituţională când Parlamentul adoptă o moţiune de cenzură sau încearcă să o adopte împotriva Guvernului. Asta este treaba lui, a Parlamentului, să facă asta pentru că Guvernul este sub control parlamentar, indiferent că este în sesiune ordinară sau extraordinară, pe toată durata mandatului. Guvernul este sub control parlamentar şi oricând Parlamentul poate să facă asta.

Conflictul este când o putere, o autoritate a statului intră în atribuţiile unei alte puteri sau când refuză să îşi îndeplinească atribuţiile. Ori, aici, era atribuţia Parlamentului să facă moţiune de cenzură. Problema era doar de oportunitate, ori asta nu este problema CCR", a spus  Augustin Zegrean, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel