CCR: Legea privind înființarea DNA-ului pădurilor, neconstituțională

Judecătorii CCR au decis că legea privind înființarea DNA-urilor pădurilor este neconstituțională.

Judecătorii CCR au decis că legea pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, cunoscută și ca „DNA-ul Pădurilor”, este neconstituțională, transmite Mediafax. Asta după ce obiecția de neconstituționalitate a fost formulată de Guvernul Orban pe 15 iulie.

„A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională Legea pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, transmite CCR.

Amintim că în luna iunie, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă a USR privind înființarea unei unități de parchet specializată în investigarea infracțiunilor precum tăierile ilegale de lemn, nerespectarea normelor antipoluare şi uciderea unor specii protejate.

„Organele de cercetare penală nu au cercetat nicio infracțiune de mediu în ultimii cinci ani. Propunem înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, o structură creată pe modelul DNA și DIICOT, care să preia competența de soluționare a tuturor infracțiunilor de mediu prevăzute în Codul Penal și în legislația specială din domeniu”, se arăta în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Direcția ar fi trebuit să funcționeze ca o structură în cadrul Parchetului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel