CCR: Legea de majorare a pensiilor nu este constituțională

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

CCR a motivat de ce legea de majorare a pensiilor nu este constituțională.

Judecătorii CCR explică în motivarea publicată de ce au admis sesizarea formulată de Guvern. Este vorba despre ordonanţa de rectificare prin care Guvernul Orban a majorat pensiile, anul trecut, cu 14%, măsură care a intrat în vigoare din 1 septembrie anul trecut. Social-democrații îşi doreau majorarea cu 40% şi, în momentul în care această OUG a venit în Parlament, PSD a eliminat articolul prin care pensiile erau majorate cu 14%.

Însă social-democraţii nu au stipluat în locul acelui articol care prevedea majorarea cu 14% că pensiile vor creşte cu 40%. Nu au făcut acest lucru pentru că această majorare era prevăzută în alt act normativ, informează Antena 3. Judecătorii CCR vorbesc despre această "reglementare defectuoasă" pentru că s-ar fi creat un vid legislativ, având în vedere că nu mai aveam un punct de pensie la care să ne raportăm până în pe 1 septembrie 2021.

Judecătorii nu pot spune dacă şi cu cât ar trebui să se majoreze pensiile. Lasă la latitudinea Parlamentului sau a Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel