CCR: Lege din domeniul securitatăţii naţionale, neconstituţională

Sebastian Florea / 04 iul 2018 / 17:57 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Legea privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice este neconstituţională în ansamblul ei, a decis miercuri Curtea Constituţională a României.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis a fost admisă cu unanimitate de voturi.

"Curtea a reţinut că, în cadrul procedurii legislative, iniţiatorul nu a solicitat avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în conformitate cu art. 4 lit. d) pct.1 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (...), potrivit căruia una dintre atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării constă în avizarea proiectelor de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind, între altele, securitatea naţională. Aşa fiind, Curtea a statuat că actul normativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor constituţionale ale art. 1 alin. (5) care consacră principiul legalităţii şi ale art. 119 referitoare la atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", se precizează în comunicat.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie, urmând să fie comunicată preşedintelui României, Parlamentului şi prim-ministrului.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26