Sesizarea lui Iohannis, RESPINSĂ de CCR

Iohannis, Cotroceni  Foto: Crișan Andreescu
Iohannis, Cotroceni Foto: Crișan Andreescu

Potrivit Antena 3, sesizarea președintelui Iohannis privind modificarea legii concurenței a fost respinsă de Curtea Constituțională.

Potrivit Antena 3, sesizarea președintelui Iohannis privind modificarea legii concurenței a fost respinsă de Curtea Constituțională cu majoritate de voturi. Curtea a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile Legii pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr.21/1996 sunt constituționale în raport cu criticile formulate, transmite CCR.

Legea fusese atacată la Curtea Constituțională de președintele Iohannis, lege modificată în Parlament, care în momentul de față prevede că numărul membrilor consiliului crește de la 7 la 11 iar Președintele nu mai este cel care îi desemnează ci Parlamentul. Din acest motiv, președintele Iohannis a atacat-o la Curtea Constituțională. 

Astăzi, judecătorii Curții Constituționale au respins sesizarea președintelui, legea fiind constituțională în momentul de față. Potrivit modificărilor aduse acestei legi, numirea membrilor plenului Consiliului Concurenţei revine plenului Parlamentului la propunerea grupurilor parlamentare din cele două camere, în timp ce în vechea lege, numirea revenea preşedintelui României la propunerea Colegiului consultativ al Consiliului Concurenţei, cu avizul Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel