CCR: Florina Ruxandra Jipa, în cursa pentru funcția de judecător CCR, după demisia lui Toni Greblă

Un senator social-democrat a anunțat, joi, că se înscrie în cursa pentru funcția de judecător al Curții Constituționale, post rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, cercetat pentru mai multe fapte.

Senatoarea juristă Florina Ruxandra Jipa a anunţat, joi, în plenul Senatului, că va candida pentru funcţia de la CCR, rămasă vacantă după demisia lui Toni Greblă, și a argumentat decizia luată. 

"Suntem Camera Superioară a Parlamentului. Cu regret şi amărăciune în suflet, am constat că până acum fiecare Cameră îşi desemna pentru o funcţie de judecător la CCR unul dintre membrii săi. Este pentru prima oară când mi-a fost dat să văd că, de data aceasta, Senatul nu a mai procedat la fel. Vreau să vă spun că CV-ul meu şi cariera pe care mi-am clădit-o o viaţă întreagă mă obligă să fac acest lucru. Vreau să se ia act în stenogramă de faptul că înţeleg să îmi depun CV-ul pentru postul de la Curtea Constituţională atâta vreme cât acest loc aparţine Senatului, nu celor de afară. Voi depune dosarul la Comisia juridică şi bănuiesc că se va discuta şi CV-ul meu", a precizat Florina Jipa, citează Agerpres, potrivit hotnews.ro.

Ea va concura pentru funcția de la CCR cu Simona Maia Teodoroiu (din partea PSD), secretar de stat în Ministerul Justiţiei, şi Monalisa Neagoe, judecător, membru al CSM (din partea PNL)

Audierea candidaţilor în Comisia juridică a Senatului pentru ocuparea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională va avea loc marţi, la ora 10,00. 

Decizia senatoarei PSD est surprinzătoare în contextul în care premierul victor Ponta afirma în această lună că propunerea grupului PSD din Senat cu privire la candidatul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale nu va viza un membru al Parlamentului.

Victor Ponta: Judecător CCR nu va fi un membru al Parlamentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel