CCR discută sesizarea Avocatului Poporului

Bogdan Bolojan / 07 feb 2017 / 09:50 Salveaza PDF Comentarii

Curtea Constituţională a României va discuta joi sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituţionalitatea ordonanţei de urgenţă referitoarea la modificarea Codurilor penale. 

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat, săptămâna trecută, că a decis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la OUG 13/2017 referitoare la modificarea Codurilor penale. 

"Am criticat-o în ansamblu, de aceea am început cu elementele extrinseci, dacă vor fi reţinute de Curte, atrag după ele constatarea neconstituţionalităţii ordonanţei de urgenţă în ansamblu. (...) Efectul: dacă se constată acest lucru, evident că se va trece la o reglementare de către Parlament, pe bază de proiect de lege, iar ceea ce se stabileşte de CCR ca fiind neconstituţional, pentru că nu se vor limita numai la analiza elementului extrinsec, ci şi a chestiunilor intrinseci, toate acele chestiuni care vor fi analizate vor deveni obligatorii pentru Parlament în momentul în care va dezbate un proiect de lege cu un asemenea obiect", a spus Ciorbea. 

El a susţinut că unele idei dintr-o scrisoare a procurorului general au fost preluate în textul excepţiei. "Am primit aseară de la procurorul general o scrisoare prin care mă roagă să iau în considerare unele critici de neconstituţionalitate dintr-un document întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). Am avut în vedere şi acest document, unele idei au fost preluate chiar în textul excepţiei, celelalte nu am reuşit să le examinăm, dar am ataşat documentul la excepţia propriu-zisă", a precizat Ciorbea, conform Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23