CCR, decizie protocoale. Cristoiu, soluție pentru România: Adevărata Revoluție ar fi asta

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a reacționat cu privire la decizia Curții Constituționale de admitere a sesizării președintelui Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public, pe de o parte și Parlament, ÎCCJ și celelalte instanțe judecătorești, pe de altă parte.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Ion Cristoiu comentează decizia CCR și oferă o soluție pentru România.

Semnificația deciziei CCR de astăzi depășește posibilitatea de a face dreptate sau nu în cazurile unor dosare. Ea confirmă ce era clar din momentul în care s-a desecretizat protocolul, și anume că în perioada în care a apărut acest protocol s-au încălcat grav principiile statului de drept, Constituția. Se confirmă ceea ce nici nu trebuie confirmat, că era limpede că nu există într-o țară democratică un protocol de colaborare între SRI și Parchet. Din punctul de vedere al efectelor practice, am serioase îndoieli că ele vor fi extraordinare deoarece intrăm în interpretări, probabil că la unele dosare se va cere o eliminare a anumitor probe după ce se vor prezenta judecătorului că anumite probe din dosar au fost urmare a protocolului.

Soluția pentru România

Se lasă impresia că gata, de acum e o mare fericire, stat de drept. Singura soluție care ar putea să elibereze România de dictatura sistemului este ordonanța pentru amnistie și grațiere. În acel moment nu s-ar mai pune problema reluării proceselor, nici să vedem dacă nu știu ce probe au fost obținute de la SRI, dar în acel moment vor deveni lideri neșantajabili de către sistem politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri, primari, consilieri. Câtă vreme nu se dă o amnistie, orice om care vrea să facă ceva în țara asta, poate să fie șantajat pentru că îl sună ăia de la SRI și omul se potolește dacă vrea. Adevărata Revoluție ar fi aceasta, restul sunt precum criticarea securității de către Ceaușescu în 68. A fost serioasă, interesantă, dar până la urmă băieții au rămas pe pozițiile lor și nici nu s-au luat măsuri., a afirmat Ion Cristoiu, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Lili Ruse.

Referitor la faptul dacă există vreo intenție a PSD de a da o ordonanță, Ion Cristoiu a spus clar că nu.

Oamenii care au fost condamnați pe baza acestor protocoale vor cere drepturi. V fi tras la răspundere unul dintre semnatarii protocoalelor?, a întrebat Lili Ruse.

Ca să dau și eu știri pe surse. Există o intenție în primul rând de a fi publicate toate protocoalele, să vedem toți care au semnat și apoi să se declare printr-o OUG că trebuie trași la răspundere cei care ar semna. Eu nu cred., a spus jurnalistul.

Vezi și: Protocoale secrete. CCR: Există conflict între MP şi Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel