CCR, decizie protocoale. Bogdan Chirieac: Este prioritatea zero

Protocoale secrete
Protocoale secrete

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, miercuri, la emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, moderată de Radu Tudor, că există o prioritate zero după ce protocoalele au fost declarate parțial neconstituționale.

Bogdan Chirieac a declarat, miercuri, după decizia CCR cu privire la protocoalele dintre SRI și parchete, că ceea ce s-a întâmplat în justiție în ultimii ani a fost parte a unui caz unic în Europa Centrală și de Est. Analistul subliniază că trebuie să dispară fabricarea dosarelor penale la comandă din luptele politice. 

Citește și: Orban, acuze din partea Asociației Procurorilor: Imixtiune nepermisă

 "Avem acest caz unic"

"În România avem acest caz unic în Europa Centrală și de Est dintr-un experiment care s-ar fi dorit de succes, aplicarea unei campanii împotriva corupților care să aducă țara la prosperitate. Rezultatul a fost distrugerea unei țări. Este un exemplu-școală, el trebuie analizat, în opinia mea, fără ură, fără răzbunare deși cumva măcar unii dintre torționari trebuie să răspundă, căci altfel viitoarea putere se va simți tentată să apese pe butonul nuclear, cum a făcut Traian Băsescu. Tentația este atât de mare, în loc să te lupți la scenă deschisă, cu arme curate, politic, apeși butonul nuclear să le faci câte un dosar penal. Cred că este prioritate zero, mai importantă decât aducerea torționarilor în fața justiției. Este mai important să imaginăm mecanismele de control, mecanismele de siguranță pentru ca niciodată, în România, cineva să nu mai poată fi subiectul torționarilor de la Ploiești", a declarat Bogdan Chirieac.

Citește și: Recurs compensatoriu, scandal. Cioloș scoate stenograma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel