CCR, decizie privind sesizarea PSD privind asumarea Guvernului pe abrogarea OUG 51

Mihai Ciobanu / 29 ian 2020 / 13:19 Salveaza PDF Comentarii

CCR a luat o decizie în privinţa sesizării PSD privind neconstituționalitatea proiectului de lege asumat de Guvern pentru abrogarea OUG 51.

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituționalitatea proiectului de lege asumat de Guvern pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică acte normative în domeniul transportului de persoane, au declarat surse instituționale, pentru Mediafax. PSD a sesizat în luna decembrie, la CCR, neconstituționalitatea adoptării legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane prin angajarea răspunderii Guvernului.

Ce prevede proiectul

 

Proiectul propune eliminarea transportului rutier județean de călători din sfera serviciilor publice, situație în care acesta se va desfășoara în regim comercial, cu respectarea Ordonanței Guvernului 27/2011 privind transporturile rutiere.

Deputații notează că proiectul de lege privind aprobarea OUG 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transporturilor de persoane se află în dezbatere la comisiile sesizate în fond în cadrul Camerei Deputaților. De asemenea, social-democrații argumentează că potrivit articolului 61 din Constituție, ,,Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării”.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29