CCR, decizie privind declasificarea protocoalelor. Chirieac: Nu se mai poate face nimic

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acțiunea CCR care a decis că legea privind declasificarea unor protocoale este neconstituţională.

Într-o intervenție telefonică la România TV, Bogdan Chirieac a declarat că o astfel de lege era necesară.

„Trebuie neapărat să aflăm ce a făcut statul subteran de-a lungul vremii. În caz contrar vom repeta greșelile trecutului. Nu se mai poate face nimic pe această zonă. România a plătit deja, nu doar cu viața nevinovaților. A plătit cu rămânerea în urmă, pierderea prestigiului extern, imposibil de recuperat mai devreme de cinci-zece ani. Cel puțin jumătate de milion de români au trebuit să plece din țară fiindcă s-au desfințat întreprinderile românești, proprietarii au fost arestați, conturile au fost blocate, nu s-au mai putut plăti salariile și furnizorii. 

E o întreagă istorie care trebuie analizată fără ură și răzbunare. Dar trebuie să știm exact ce s-a întâmplat pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple vreodată. Există oameni în politică care promit că ”ne arestează pe toți” a doua zi după ce vin la guvernare. Societatea trebuie să-și găsească anticorpi pentru astfel de măsuri. Cu aceste protocoale trebuie început. Pe baza lor s-au întâmplat atrocitățile”, a declarat Bogdan Chirieac.

În ceea ce privește transformarea legii în ordonanță, cum propunea ministrul Justiției, analistul politic a precizat:

„Cred că vom avea o ordonanță în privința celor care au fost judecați de completuri nelegale și care au dreptul la un proces corect. Fie că sunt vinovați, nevinovați, condamnați, achitați. Dacă completul de judecători trebuie tras la sorți și ales aleatoriu, așa trebuie făcut. Nici ”divizia presă” nu face referire la acest lucru, dar fundamental există acest drept, de a avea parte de un proces corect în democrație. Atât vreme cât completul de judecată a fost constituit nelegal, despre ce proces corect poate fi vorba?”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel