CCR, decizie în conflictul Dăncilă-Iohannis. Augustin Zegrean: Președintele să țină seama de ea!

Zegrean
Zegrean

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a comentat decizia de astăzi a CCR cu privire la conflictul dintre Palate. 

”Eu am spus, de când a refuzat dl președinte să numească interimarii, că trebuia să-i numească, bănuiam că aceasta va fi soluția CCR, pentru că era vorba de interimari, chiar dacă s-a schimbat structura politică a Guvernului.  Nu scrie nicăieri că trebuie să meargă imediat în Parlament să ceară aprobare și pentru interimari nu trebuie s-o ceară. Decizia este corectă, președintele va trebui să țină seama de ea.” a spus Augustin Zegrean, la Antena 3. 

Cu privire la miniștrii plini, despre momentul în care premierul va merge cu propunerile în Parlament, fostul președinte al CCR a declarat că ”În situația de acum, când se schimbă structura politică a Guvernului, Parlamentul trebuie să dea aprobarea. Nu suntem în prezența unui vot pe care, dacă nu-l obține, Guvernul pleacă, nu. Singura situație- în afară de cea a demisiei- în care Guvernul pleacă e moțiunea de cenzură, pe care nu știu de ce nu o mai depun, pentru că ne amenință cu ea de-o vară întreagă. Ar trebui 116 semnături, nu știu de ce strâng atât de multe”. 

Klaus Iohannis e obligat, conform deciziei CCR, să revoce miniștrii demiși și să numească interimarii. Președintele României trebuie să motiveze de îndată refuzurile remanierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel