CCR, alegere judecători. Senatul, MODIFICARE a legii privind alegerea

Plenul Senatului a adoptat, în calitate de for decizional, două propuneri legislative de modificare a Legii 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, acte normative care fac referire la modul de alegere a judecătorilor CCR şi la faptul că aceştia pot fi reţinuţi, arestaţi sau percheziţionaţi doar cu încuviinţarea plenului Curţii. 

Propunerea legislativă a deputatului Adnagi Slavoliub (minorităţi), adoptată de Camera Deputaţilor în 11 aprilie 2017, care modifică mai multe prevederi ale legii, inclusiv cele referitoare la arestarea unui judecător CCR, a primit din partea Senatului 81 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 4 abţineri.

Senatul a respins raportul Comisiei juridice aferent acestei propuneri legislative şi a adoptat actul normativ în forma Camerei Deputaţilor, care a fost prim for sesizat în acest caz.

[citeste si]

O altă propunere de modificare a legii CCR, iniţiată de deputatul PSD Eugen Nicolicea, vizează alin. (4) al art. 5 din actul normativ şi prevede, în forma propusă plenului Senatului de Comisia juridică, faptul că "fiecare Cameră a Parlamentului numeşte la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de membru al Curţii Constituţionale, persoana care a întrunit votul majorităţii membrilor prezenţi". Actul normativ a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor în 28 iunie 2016.

Senatul a adoptat miercuri propunerea legislativă a deputatului Eugen Nicolicea cu 93 de voturi pentru şi 11 împotrivă, însuşindu-şi în acest caz raportul Comisiei juridice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel