Urmărește emisiunea live


CCR a respins sesizarea PNL pe mandatul de deputat al lui Dragnea

Curtea Constituțională a respins, joi, cu unanimitate de voturi, sesizarea de neconstituționalitate a PNL privind invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, acesta fiind condamnat la închisoare cu executare. Astfel, judecătorii au constatat că sesizarea a devenit inadmisibilă.

Curtea Constituțională a respins, joi, cu unanimitate de voturi, ca fiind inadmisibilă, sesizarea de neconstituționalitate formulată de PNL privind Hotărârea Camerei Deputaților nr. 122/2016 pentru validarea mandatelor deputaților aleși la data de 11 decembrie 2016, potrivit Mediafax.

Judecătorii Curții Constituționale au constatat că fostul lider PSD este condamnat la închisoarea cu executare, declarând astfel că sesizarea a devenit inadmisibilă.

Pe 14 mai, liberalii au cerut Curții să invalideze mandatul lui Liviu Dragnea, deoarece liderul PSD era condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni în cadrul derulării unui proces electoral, aspect neconstituțional în opinia PNL.

"PNL solicită Curții Constituționale invalidarea mandatului de parelamentar pentru Liviu Dragnea. Infractorul șef din fruntea Camerei Deputaților se află în ultimele zile într-un delir anticonstituțional și trebuie oprit", a anunțat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

În sesizarea liberalilor se arată că punctul 4, al paragrafului 35din anexa, parte integrantă, a Hotărârii nr.122 din 21 decembrie 2016 a Camerei Deputaților referitor la validarea mandatului lui Nicolae-Liviu Dragnea este neconstituțional deoarece încalcă dispozițiile art.1 alin.(5) și ale art.70 alin.(1) și alin.(2) din Constituția României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel