CCR a amânat o decizie-cheie

Roxana Neagu / 24 mai 2016 / 18:53 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

CCR a amânat marţi, pentru 15 iunie, discutarea excepţiei de neconstituţionalitate privind incriminarea abuzului în serviciu, excepţie ridicată în mai multe dosare.

Între acestea se numără cele care o vizează pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica, pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi pe fostul preşedinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a anunţat marţi că această chestiune, precum şi alte excepţii ce priveau abuzul în serviciu "necesită o discuţie serioasă" şi s-a decis amânarea lor pentru data de 15 iunie.

Pe rolul CCR s-au aflat, marţi, 68 de dosare privind excepţii ridicate în instanţă, iar deliberările încă nu s-au încheiat. Pe lista de şedinţă s-au aflat opt speţe referitoare la abuzul în serviciu, în şase dintre ele fiind invocate excepţii de neconstituţionalitate privind atât dispoziţiile art. 297 alin. 1 Cod penal, cât şi dispoziţiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27