CCR a admis sesizarea PDL privind CA al SRTv. Vezi consecințele

turcan
turcan

Judecătorii CCR au admis sesizarea PDL referitoare la componența actuală a Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune care a fost validată în iunie. Potrivit CCR, cei 8 membri ai CA al SRTv validați de Parlament urmează să-și piardă calitatea odată cu publicarea hotărârii Curții în Monitorul Oficial.

Pe 26 iunie, președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a anunțat că PDL va ataca la CCR hotărârea plenului Parlamentului care urma să valideze componența CA a postului public de televiziune, deoarece nu s-au votat și propunerile de membri din partea PDL.

Prin Hotararea nr.28 din 26 iunie, cele doua Camere ale Parlamentului au desemnat în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, pentru o perioadă de patru ani, începând cu acea data, membrii titulari și supleanți.

PDL a criticat faptul ca PDL nu a primit niciun loc în CA al SRTv, dupăa cum decisese Comitetul liderilor de grup de la Camera Deputaților și Senat. Aceștia sustineau  că PDL ar fi trebuit să primească, conform configurației politice și ponderii sale în Parlament, trei locuri de titulari si trei de supleanti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel