CCIR: Sistemul cameral din România susține impunerea unor sancțiuni economice severe Federației Ruse

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), alături de întreg sistemul cameral, condamnă, în mod ferm, agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei. 

Totodată, CCIR, ca membră a Asociaţiei Camerelor Europene de Comerţ și Industrie (EUROCHAMBRES), se alătură poziției oficiale a acestei organizații și își exprimă sprijinul și solidaritatea față de colegii de la Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei, față de comunitatea antreprenorială a acestei țări, precum  și față de toți cetățenii ucraineni.

Agresiunea Federației Ruse reprezintă, o amenințare serioasă la adresa securității și stabilității întregului continent european. Schimburile comerciale se bazează pe o ordine internațională bazată pe reguli. CCIR consideră că acțiunile Federației Ruse subminează în mod periculos această ordine, punând astfel în pericol bunăstarea nu numai a Ucrainei, ci și a întregii regiuni.

Vezi și: Pavilionul rusesc, eliminat de la Târgul de tehnologie Mobile World Congress 2022

„La nivel cameral, CCIR a încetat orice colaborare cu Federația Rusă încă din anul 2014, atunci când a avut loc acțiunea militară de anexare ilegală a Crimeei. Și acum, ca și atunci susținem răspunsul ferm atât al Uniunii Europene, cât și a partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, în ceea ce privește sancțiunile economice severe, ca răspuns la acest act de agresiune al Federației Ruse. Trebuie însă ca aceste măsuri să fie implementate rapid, eficient și mai ales trebuie avută în vedere minimizarea oricăror daune colaterale.

Nu trebuie uitat faptul că întreaga planetă se află în plină redresare economică post pandemică, existând probleme reale cum ar fi impactul creșterii costurilor energiei sau perturbarea lanțului de aprovizionare cu materie primă, care afectează major activitatea multor companii. CCIR, împreună cu întregul sistem cameral din România, oferă consiliere tuturor companiilor care activează în această regiune, încercând pe cât posibil să contribuie la diminuarea pierderilor cauzate de situația extremă în care se află Ucraina”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel