CC-Daniel Morar: Instanţa nu poate analiza pregătirea lui profesională

daniel morar
daniel morar

Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au stabilit, marţi, că o instanţă de judecată nu poate analiza pregătirea profesională a lui Daniel Morar, după ce această problemă a fost ridicată de avocaţii preşedintelui Traian Băsescu într-un proces cu Asociaţia Magistraţilor din România (AMR).

O instanţă de judecată nu poate analiza decât criteriile referitoare la vechimea sau studiile îndeplinite de Morar, au mai arătat judecătorii CC.

În 25 martie 2013, Daniel Morar a fost numit de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani, începând din 9 iunie 2013. Imediat după acest moment, AMR a atacat în instanţă decizia preşdintelui, susţinând că decretul se loveşte de nulitate, acuzându-l pe Daniel Morar de eşecuri profesionale şi abuzuri grave, precum necunoaşterea normelor juridice internaţionale şi a Constituţiei.

Mai exact, pentru a ajunge judecător al Curţii Constituţionale, o persoană trebuie să îndeplinească, conform Constituţiei, trei criterii: să aibă studii juridice, o experienţă de cel puţin 18 ani şi "înaltă competenţă profesională".

AMR a reclamat că Daniel Morar nu ar îndeplini acest din urmă criteriu şi a solicitat anularea decretului, în cadrul procesului intentat Administraţiei Prezidenţiale, care se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti din 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel