"Cazurile de malpraxis pot fi soluționate". Vezi cum

spital
spital

Cazurile de malpraxis ar putea fi soluționate în maximum 60 de zile. Doctorul Tudor Ciuhodaru prezintă, luni, în fața Camerei Deputaților, un proiect de lege prin care, susține el, s-ar soluționa toate cazurile de malpraxis. 

"În România legea malpraxisului e mai mult de formă și făcută parcă să apere pe societățile de asigurare.Cazurile în care pacienții au fost despăgubiți sunt rarisime putându-se număra pe degetele de la o mână deși vorbim de o piață a asigurărilor de 3 milioane de euro anual la care numărul garantat al clienților este de circa 200.000 din care o treime medici și de sute reclamații înregistrate la Colegiul Medicilor. Sumele asigurate sunt impuse de CNAS și merg de la 5.000 de euro în cazul asistenţilor până la 62.000 de euro pentru chirurgi", a declarat Tudor Ciuhodaru, potrvit unui comunicat de presă trimis către DC News.
Doctorul a mai subliniat că firmele de asigurări au câștigat zeci de milioane de euro și au despăgubit doar cinci pacienți, deși în 2006-2011 au fost reclamați nu mai puțin de 916 medici, dintre care 198 au fost sancționați. Dintre aceștia 13 au fost amendați și 11 au primit interdicția de mai profesa.
Prin noul act normativ, Tudor Ciuhodaru urmărește "posibilitatea despăgubirilor pe cale amiabilă, în cazurile de răspundere civilă a asiguratului, între pacient, societatea de asigurare și unitatea sanitară și stabilește termene clare pentru acordarea unor despăgubiri adecvate".
"Se ajunge astfel ca în maximum 60 de zile pacientul să fie despăgubit pentru prejudiciul cauzat de malpraxis.", conchide medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel