Cazurile de corupție din fotbal pot fi raportate la FRF

FRF
FRF

Federația Română de Fotbal a lansat, joi, o platformă de raportare a cazurilor de corupție din fotbalul românesc. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că această inițiativă aceasta face parte din ”Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România în perioada 2015-2020”, aprobat luni de Adunarea Generală a forului național.

”FRF are acum un sistem de raportare a cazurilor de corupție din fotbalul românesc. Vreme de două decenii nu s-a făcut nimic din această perspectivă. Jucători, antrenori și arbitri au acum ocazia să raporteze sub protecția anonimatului orice acțiuni contrare intereselor fotbalului. În 24 de ore colegii mei vor analiza și vor demara colaborarea cu instituțiile abilitate. Este un început de drum, un prim pas în proiectul de integritate a fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă. El a precizat că proiecte similare se implementează în prezent în doar alte două țări, Finlanda și Belgia.

Managerul departamentului de integritate din cadrul FRF, fostul jurnalist Costin Negraru, a transmis că cea mai mare parte a acțiunilor și-ar consuma efectele dacă ar fi făcute publice și a solicitat răbdare până la primele rezultate concrete.

Platforma fotbalcurat.frf.ro a fost realizată integral în cadrul Federației Române de Fotbal.

”Platforma anticorupție este un prim pas spre normalitate și transformă FRF într-un aliat al actorilor principali din fotbal, jucători, antrenori, arbitri. Înlăturăm astfel imaginea unei instituții care nu a fost capabilă să identifice, să susțină sau să îi protejeze pe cei care au avut curajul să raporteze lucrurile murdare din fotbalul românesc”, a spus Costin Negraru.

Vezi și: Pătraru îl ironizează pe Iordănescu după meciul cu Feroe

Oficialul FRF a precizat că platforma va fi prezentată în fiecare vestiar din primele trei ligi ale fotbalului românesc, de săptămâna viitoare, cu începere de la ligile inferioare, unde sunt ”cele mai multe probleme”.

”Nu ne așteptăm ca dintr-o dată să fim inundați cu raportări, pentru că nu am fost obișnuiți cu astfel de sesizări. În timp le vom arăta că suntem parteneri de încredere. Site-ul poate fi accesat atât de pe computere, cât și de pe telefoane mobile. FRF va emite automat peste 20.000 de coduri de acces, similare cu PIN-urile bancare, pentru jucători, antrenori și arbitri, care vor fi înmânate personal, aleatoriu”.

”Este cel mai sigur, eficient și comod mijloc de raportare a problemelor. Autorii pot rămâne anonimi, dar se vor lua în considerare toate cazurile semnalate. În 24 de ore, autorul sesizării trebuie să își verifice contul, pentru răspuns, lui putându-i-se solicita alte informații. De asemenea sistemul are un sistem de mesagerie în timp real”, a explicat Negraru.

”Sunt jucători care vor să vorbească, să denunțe fapte de corupție. Nu putem fi peste tot, dar acest sistem ne ajută”, a continuat acesta, care a precizat că FRF are mijloace restrânse de investigație, dar se va adresa autorităților abilitate. El a mai afirmat că dacă va exista o singură raportare în acest an, atunci sistemul va fi considerat un succes.

Citește și: Lovitură la DNA! Ce se întâmplă cu procurorul din Dosarul Transferurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel