Doru Țuluș, procurorul DNA care va ancheta cazul Dinamo - Lazio. Este același din Dosarul Transferurilor

Dosarul pe care DNA l-a deschis cu privire la meciul Dinamo - Lazio, din 2007, i-a fost atribuit lui Doru Țuluș, procurorul care a obţinut în instanţă condamnările inculpaţilor din Dosarul Transferurilor.

Vezi aici detalii despre dosarul deschis de DNA: SEISM în fotbal! DNA anchetează Dinamo pentru un presupus BLAT

Vasile Turcu, primul audiat la DNA

Unul dintre cei care aveau un cuvânt de spus la Dinamo în 2007, fostul acţionar şi vicepreşedinte Vasile Turcu, a fost primul chemat la audieri la sediul DNA. Turcu a venit marţi, 24 februarie, însă n-a dat ochii cu Ţuluş, care se afla la şedinţa de bilanţ a DNA.

"Am venit în calitate de ... Nici suspect, nici nimica! Probabil că-l vor invita şi pe domnul Rednic, să spună dânsul cum a pregătit meciul, cum l-a băgat pe ăsta... cum îl cheamă... jucătorul... de Vali Năstase vorbesc, care ştim cum a plecat", a spus Vasile Turcu, pe scările DNA.

Această primă audiere a fost făcută de poliţişti, iar fostul acționar din Ștefan cel Mare a profitat de absenţa procurorului, pentru a încerca să depună doar o declaraţie scrisă în stil notarial, lucru neobişnuit în procedura de audiere la DNA, care presupune discuţii libere între anchetatori şi audiați.

"Nu se fac astfel de gesturi. Cei care vin cu astfel de declaraţii scrise în prealabil au, de obicei, lucruri de ascuns", au explicat surse judiciare de ce iniţiativa lui Turcu a stârnit semne de întrebare la DNA. La ieşire, afaceristul a distribuit copii ale declaraţiei către presă, lucru ieşit din comun şi care ar putea să-i fi iritat şi mai tare pe anchetatori.

Citește și: Vasile Turcu, fost acționar la Dinamo, audiat la DNA

Surse judiciareTurcu va mai fi chemat la audieri

Surse judiciare susţin că hârtiile distribuite către presă nu reflectă tot ceea ce s-a discutat şi întâmplat în sediul DNA. Acestea adaugă că înăuntru lucrurile n-au fost nici pe departe atât de simple şi relaxate precum a încercat să sugereze fostul acţionar dinamovist. Vasile Turcu nu a scăpat și urmează să mai fie chemat şi pentru alte runde de audieri, la fel cum se va întâmpla şi cu alte persoane implicate în acea partidă, au mai explicat surse judiciare.

"Aici e o problemă care... Dacă domnii procurori au vreun fir, să investigheze şi eu m-aş bucura dacă s-ar afla" - Vasile Turcu, răspunzând la întrebarea dacă meciul cu Lazio a fost "trântit".

Sursa: prosport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel