Cazul Skripal, efecte nebănuite. Bal al debutantelor ruse la Londra, anulat

Un bal al debutantelor ruse la Londra a fost anulat din cauza crizei diplomatice dintre Marea Britanie şi Rusia.

Un bal al debutantelor ruse, organizat în fiecare an într-un palat din capitala britanică, a fost anulat din cauza crizei diplomatice dintre Londra şi Moscova, care complică sosirea ruşilor pe teritoriul britanic, relatează France Presse joi.

De la sfârşitul secolului al XVIII-lea, baluri ale debutantelor sunt organizate în Marea Britanie ca modalitate de a introduce femeile tinere provenite din aristocraţie în înalta societate şi de a le găsi un soţ potrivit. În ultimii ani, prinţesa Olga Romanov, descendentă a ultimului ţar rus Nicolae al II-lea, a patronat balul debutantelor ruse, la care au participat membri ai familiei regale britanice, precum prinţesa Michael de Kent (baroneasa Marie Christine Anna Agnes Hedwig Ida), căsătorită cu prinţul Michael de Kent, nepot al regelui George al V-lea şi văr primar al reginei Elisabeta a II-a, a scris joi ziarul britanic The Times preluat de AFP.

Tensiuni diplomatice legate de afacerea Skripal

Dar, potrivit organizatoarei Elisabeth Smagin-Melloni, tensiunile diplomatice legate de afacerea Skripal au distrus petrecerea de la Londra. 'Invitaţii noştri ruşi s-au lovit în ce mai multe probleme', a declarat ea pentru AFP, explicând că ei nu au mai primit vize sau au trebuit să plătească sume uriaşe atunci când le-au solicitat, dar apoi vizele le-au fost refuzate fără să ştie de ce.

Relaţiile sunt tensionate de mult timp între Moscova şi Londra. Ultima criză diplomatică a fost declanşată de otrăvirea la începutul lunii martie a fostului agent rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-estul Angliei, unde s-a stabilit după ce a făcut obiectul unui schimb de spioni în 2010. Serghei Skripal şi fiica lui Iulia au fost victime ale unui agent neurotoxic care, potrivit Londrei, a fost dezvoltat de către Uniunea Sovietică şi folosit în secret de Rusia, ceea ce Moscova neagă cu fermitate. Ei au supravieţuit otrăvirii.

Expulzare de diplomaţi

Episodul a declanşat cea mai amplă expulzare de diplomaţi dintre Moscova, pe de o parte, şi Londra şi aliaţii săi occidentali, pe de altă parte. 'Skripal a fost picătura care a umplut paharul', potrivit lui Elisabeth Smagin-Melloni. Dar ea subliniază faptul că şi ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit), programat pentru sfârşitul lunii martie 2019, complică organizarea unor astfel de evenimente.

Este o combinaţie a tuturor acestor elemente. Regatul Unit se izolează din ce în ce mai mult, spune ea.

Vezi și: Putin despre asasinii lui Skripal: I-am identificat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel