Cazul româncei sechestrate la Bari. Monitorizare consulat

Consulatul General al României la Bari s-a autosesizat cu privire la cazul româncei sechestrate la Bari.

Consulatul General al României la Bari s-a autosesizat cu privire la cazul româncei sechestrate şi a întreprins, de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile competente italiene, în vederea obţinerii unor informaţii oficiale privind identitatea şi situaţia victimelor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

"Un consul din cadrul oficiului consular de la Bari se deplasează la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistenţă consulară", precizează MAE. MAE menţionează că, până la momentul actual, 'nici Ambasada României la Roma şi nici oficiile consulare de la Bari şi Catania nu au fost notificate de autorităţile italiene cu privire la acest caz'.

De asemenea, arată sursa citată, până în prezent, la nivelul oficiului consular de la Bari nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară referitoare la situaţia respectivă.

"Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, acordând întreaga asistenţă consulară necesară", subliniază MAE.

Abuzuri, tortură, sclavie timp de 10 ani

O româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de 3 şi 9 ani, a fost între 2007 şi 2017 victima violenţelor, abuzurilor şi sclaviei la care a supus-o un cetăţean italian, în vârstă de 52 de ani, care a fost arestat de poliţie, a relatat miercuri site-ul leggo.it.

Anchetatorii italieni au descoperit că familia locuia într-o mică baracă insalubră, fără curent electric şi fără servicii şi infestată cu şoareci şi insecte, în comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro. Din cauza condiţiilor neigienice, femeia şi cei doi copii au fost imediat transferaţi de autorităţi într-un loc protejat.

Investigaţiile suplimentare au relevat că femeia, îngrijitoare a fostei soţii a inculpatului, decedată între timp, trăia izolată, de circa 10 ani, mai întâi în diverse apartamente, apoi în respectiva baracă. Ea era tratată ca o sclavă, fiind violată în mod repetat - abuzuri în urma cărora s-au născut cei doi copii - şi având răni grave, inclusiv în părţile intime, fiind agresată chiar şi în timpul sarcinii.

Femeia, aproape mereu închisă în baracă şi în mod repetat supusă, timp de mai multe ore, unor violenţe de neimaginat, fiind imobilizată şi legată de pat, nu avea voie să aibă relaţii sociale sau să primească îngrijiri medicale, nici măcar în timpul sarcinii, fiind chiar forţată să nu se mai spele mai mult de un an, arată sursa citată. Multe dintre actele de violenţă la care a fost supusă femeia au fost comise în prezenţa celor doi copii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel