Cazul Petraeus, investigat și de CIA

 general david  petraeus
general david petraeus

Demisia directorului CIA, David Petraeus, este investigată, de joi, și de CIA, care a deschis o anchetă internă, după cele lansate de către FBI şi Pentagon.

Agenţia Centrală de Informații a deschis o anchetă administrativă efectuată de Inspecţia Generală, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al CIA, Preston Golston. Ancheta este, în opinia sa, doar "exploratorie şi nu presupune niciun rezultat în special". 

David Petraeus a demisionat pe 9 noiembrie, după 14 luni, cât a fost la conducere. El a recunoscut relaţia cu Paula Broadwell, biografa sa cu 20 de ani mai tânără. Un "compotament inacceptabil atât pentru un soţ şi un lider al unei organizaţii ca a noastră", afirma el într-un mesaj adresat adresat angajaţilor Agenţiei.

David Petraeus a declarat că nu i-a dat "niciodată" vreun document confidenţial Paulei Bradwell, potrivit unei jurnaliste CNN. Ministrul Justiţiei Eric Holder a declarat, de asemenea, că acest caz nu a reprezentat niciodată o "ameninţare la adresa securităţii naţionale". Preşedintele Barack Obama a subliniat, de asemenea, că nu a văzut "nicio dovadă  a faptului că ar fi fost divulgate informaţii secrete care să poată avea consecinţe negative asupra siguranţei naţionale". Fostul general, a cărui carieră a fost distrusă, nu face obiectul unei anchete judiciare. Documente clasificate au fost găsite pe calculatorul Paulei Bradwell, însă nimic nu indică faptul că directorul CIA ar fi cel care le-ar fi furnizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel