Cazul Onești nu este singular! S-a mai întâmplat în București, în urmă cu 26 de ani. Reacția trupelor speciale, diferență majoră. VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Un caz asemănător cu cel de la Onești s-a petrecut în Capitală în urmă cu 26 de ani.

Un caz asemănător cu cel de la Onești s-a petrecut în Capitală în anul 1995. Atunci, un deținut evadat din Penitenciarul Craiova a intrat într-un bloc de patru etaje, în București, a dat buzna într-un apartament și a luat-o ostatică pe proprietară, scrie Realitatea.net.

Cum au acționat trupele speciale

În imaginile filmate la acea vreme se poate vedea modul în care au acționat trupele speciale. Deși pușcăriașul o amenința pe proprietara apartamentului cu un cuțit, echipele SIAS chemate să intervină au acționat rapid. Au luat cu asalt tot blocul și au încercat să se apropie cât mai mult de atacator. Unul dintre oamenii din echipa de salvare de atunci, Cristian Bocănilă, a povestit modul în care s-a acționat. Au negociat aproximativ o oră și jumătate cu atacatorul, iar în cele din urmă au intrat peste el în apartament și l-au prins. Victima a fost salvată.

Mărturia unuia dintre salvatori

"S-a dat OK-ul de intervenție în momentul în care nici ostaticul nici atacatorul nu a mai răspuns verbal la niciun mesaj. În momentul în care nu s-a mai luat legătura în niciun fel cu ei, în secunda aia s-a făcut intervenția. Am intrat pe geam, aveam pregătit pistolul mitralieră cu cartușe de manevră. Nu era muniție reală, cu muniție de război. A fost greu. Se observă pe filmare, era la etajul 4.", a povestit Cristian Bocănilă.

VEZI ȘI: Crimă dublă la Onești. Criminologul Dan Antonescu: Cele două victime s-ar fi putut ajuta între ei

VEZI ȘI: Crimă DUBLĂ la Onești. MĂRTURIA unui jurnalist care a văzut tot: Am rămas traumatizat! Nu am dormit toată noaptea

 

Intervenție ca în filme

În timp ce Cristian Bocănilă a coborât la geamul apartamentului în care se află atacatorul, forțele de ordine au spart ușa locuinței.

" Am ajuns în dreptul ferestrei, l-am văzut pe individ stând în șezut lângă ostatic. Când m-a văzut, s-a ridicat și a apucat cuțitul de lama, în intenția de a aruncă în mine. Moment în care am început să execut foc. În momentul în care aproape să termin muniția, colegii mei au spart.

Când am terminat muniția, deja ei au intrat în bucătărie, l-au prins pe individ între peretele de la bucătărie și ușa de la bucătărieși acolo s-a dat o lupta în care… eram 5-6 luptători călare pe el, dar a reușit totuși să taie un coleg la mâna. Ostaticul a fost ok, bine sănătos, l-am salvat. Pentru noi a fost o misiune reușită. Părerea mea este că aș fi încercat să fac ceva să salvez acei oameni.", a precizat Cristian Bocănilă.

VEZI ȘI: CRIMĂ Onești. Ei sunt cei doi muncitori omorâţi de Gheorghe Moroşan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel