Urmărește emisiunea live


Cazul Navalnîi. Germania și Franța anunță sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei. "Responsabili de această crimă"

Germania și Franța au anunțat că vor propune sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, drept consecință a faptului că autoritățile ruse nu au făcut lumină în cazul otrăvirii lui Alexei Navalnîi.

Germania şi Franţa au denunţat miercuri o "implicare şi responsabilitate" rusă în otrăvirea cu Noviciok a opozantului Alexei Navalnîi,  transmite Agerpres. Miniștrii de externe ale ambelor țări au atenționat că vor propune măsuri concrete împotriva Rusiei, relatează AFP.

Avertismentul miniştrilor de externe german Heiko Maas şi francez Jean-Yves Le Drian, transmis într-un comunicat comun, vine după ce OAIC a confirmat faptul că opozantul rus a fost otrăvit cu Noviciok. Potrivit celor doi miniştri "nicio explicaţie credibilă nu a fost oferită până acum de Rusia" şi, în acest context, nu există altă explicaţie plauzibilă pentru otrăvirea lui Navalnîi decât "o responsabilitate şi o implicare a Rusiei".

Franţa şi Germania le vor transmite partenerilor lor europeni propuneri de sancţiuni suplimentare împotriva persoanelor considerate "responsabile de această crimă şi de încălcarea normelor internaţionale, dat fiind funcţiile lor oficiale, precum şi o entitate ce participă la programul Noviciok".

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost spitalizat la Berlin după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion, în Siberia, în 20 august. El a fost externat în 23 septembrie şi intenţionează să se refacă în Germania. Moscova a respins ipoteza otrăvirii cu Noviciok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel