Cazul Khashoggi: Joe Biden va face, luni, un anunţ legat de Arabia Saudită

Jamal Khashoggi
Jamal Khashoggi

Joe Biden a afirmat, sâmbătă, că administraţia sa va face luni un anunţ legat de Arabia Saudită, în urma unui raport al serviciilor americane de informaţii care au ajuns la concluzia că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a aprobat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, notează Reuters. 

Administraţia Biden s-a confruntat cu o serie de critici, în special un editorial în cotidianul Washington Post, potrivit căruia preşedintele SUA ar fi trebuit să fie mai aspru faţă de prinţul moştenitor, care nu a fost sancţionat în ciuda faptului că a fost învinuit pentru aprobarea asasinării lui Khashoggi.

Întrebat despre pedepsirea prinţului moştenitor, conducătorul de fapt al regatului, Joe Biden a declarat: 'Va fi un anunţ luni cu privire la ce vom face cu Arabia Saudită în general'. Liderul de la Casa Albă nu a oferit mai multe detalii. Khashoggi, care a lucrat pentru Washington Post, era rezident american.

Ademenit în interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie 2018, jurnalistul a fost ucis de persoane care aveau legături cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. A fost dezmembrat, iar cadavrul său a dispărut.

Vineri, guvernul saudit a 'respins în totalitate' raportul serviciilor americane de informaţii care l-au acuzat pe Mohammed bin Salman că a 'validat' asasinarea jurnalistului şi disidentului saudit. SUA au anunţat vineri sancţiuni financiare împotriva unei unităţi de intervenţie specială şi a fostului număr doi al serviciilor saudite de informaţii, Ahmad Asiri, apropiaţi prinţului moştenitor al Arabiei Saudite pentru rolul lor în asasinarea lui Jamal Khashoggi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel