Cazul Khashoggi: Trump, declarații depre prinţul moştenitor saudit

Donald Trump nu exclude implicarea prinţului moştenitor saudit în uciderea lui Khashoggi.

Preşedintele american, Donald Trump, nu a exclus marţi ca prinţul moştenitor saudit să fi fost la curent cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, dar a afirmat că aceasta nu va ameninţa relaţia 'de neclintit' dintre Statele Unite şi Arabia Saudită, relatează AFP. 'S-ar putea foarte bine ca prinţul moştenitor să fi avut cunoştinţă despre acest eveniment tragic - poate, poate că nu!', a spus şeful liderul de la Washington într-un comunicat.

'Nu vom cunoaşte poate niciodată toate faptele care înconjoară uciderea lui Jamal Khashoggi. În toate cazurile, relaţia noastră este cu regatul Arabiei Saudite. Statele Unite intenţionează să rămână un partener de neclintit al Arabiei Saudite', a adăugat el.

Acuzațiile presei americane

Preşedintele american a enumerat motivele care fac strategică această alianţă: lupta împotriva duşmanului comun iranian, lupta împotriva 'terorismului islamic radical', cumpărarea de arme americane ori stabilitatea preţului petrolului, Raidul fiind primul exportator mondial. Potrivit lui Donald Trump, agenţiile americane de informaţii 'continuă să analizeze toate informaţiile'.

Mai multe media americane, printre care cotidianul Washington Post pentru care jurnalistul saudit scria frecvent articole, au anunţat că CIA a ajuns la concluzia că atotputernicul prinţ moştenitor a comandat asasinatul. Jamal Khashoggi, care trăia în Statele Unite şi era un critic al regimului saudit, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul unde solicitase o audienţă pentru a obţine actele necesare viitoarei căsătorii cu o tânără de origine turcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel