Cazul Khashoggi: Trump, declarații depre prinţul moştenitor saudit

Sebastian Florea / 20 noi 2018 / 22:51 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Donald Trump nu exclude implicarea prinţului moştenitor saudit în uciderea lui Khashoggi.

Preşedintele american, Donald Trump, nu a exclus marţi ca prinţul moştenitor saudit să fi fost la curent cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, dar a afirmat că aceasta nu va ameninţa relaţia 'de neclintit' dintre Statele Unite şi Arabia Saudită, relatează AFP. 'S-ar putea foarte bine ca prinţul moştenitor să fi avut cunoştinţă despre acest eveniment tragic - poate, poate că nu!', a spus şeful liderul de la Washington într-un comunicat.

'Nu vom cunoaşte poate niciodată toate faptele care înconjoară uciderea lui Jamal Khashoggi. În toate cazurile, relaţia noastră este cu regatul Arabiei Saudite. Statele Unite intenţionează să rămână un partener de neclintit al Arabiei Saudite', a adăugat el.

Acuzațiile presei americane

Preşedintele american a enumerat motivele care fac strategică această alianţă: lupta împotriva duşmanului comun iranian, lupta împotriva 'terorismului islamic radical', cumpărarea de arme americane ori stabilitatea preţului petrolului, Raidul fiind primul exportator mondial. Potrivit lui Donald Trump, agenţiile americane de informaţii 'continuă să analizeze toate informaţiile'.

Mai multe media americane, printre care cotidianul Washington Post pentru care jurnalistul saudit scria frecvent articole, au anunţat că CIA a ajuns la concluzia că atotputernicul prinţ moştenitor a comandat asasinatul. Jamal Khashoggi, care trăia în Statele Unite şi era un critic al regimului saudit, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul unde solicitase o audienţă pentru a obţine actele necesare viitoarei căsătorii cu o tânără de origine turcă.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24