Cazul Ivanovici: Cum a reușit Mircea Sandu să impună CENZURA în RCS-RDS. Apel către jurnaliști și presă: "BOICOTAȚI NAȚIONALA!"

Mircea Sandu conduce Federația Română de Fotbal de 23 de ani, iar, mai nou, face legea și în presă. Dovada: a vrut să dea afară un jurnalist și a făcut-o. Cum? Se folosește de acreditările de presă pentru acțiunile și meciurile echipei naționale. DC News condamnă cenzura și solidarizează cu Horia Ivanovici, la fel cum ar face-o cu orice jurnalist aflat în această situație. DC News face apel către mass-media din țară să dea dovadă de solidaritate față de un coleg de breaslă ajuns în situația de a fi dat afară pentru că și-a exprimat în mod liber opiniile și lansează o campanie fără precedent în presa românească: "BOICOTAȚI NAȚIONALA până la demisia președintelui FRF Mircea Sandu!"

Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii "Fanatik Show", a fost concediat de trustul RCS-RDS la cererea FRF. Decizia de reziliere unilaterală a contractului a fost provocată de FRF, care amenința că, din cauza "nenumăratelor insulte proferate împotriva lui Mircea Sandu, Victor Pițurcă și conducerii FRF", televiziunile trustului nu vor mai primi acreditări "la jocurile de pe teren propriu ale echipelor naționale ale României, interzicându-i-se, totodată, accesul la toate acțiunile echipelor noastre naționale ale Federației Române de Fotbal, înainte de toate conferințele de presă".

Conducerea RCS-RDS a verificat "prin sondaj o parte dintre emisiunile «Fanatik Show» din ultima perioadă" și a constatat că realizatorul tv a "încălcat în mod repetat și grav obligațiile contractuale asumate, încălcări care au constatat, în principal în următoarele: în mai multe emisiuni ați adus atingere imaginii publice a oficialilor structurilor sportive din România sau ați incitat anumiți invitați ori diverși interlocutori să profereze insulte la adresa unor oficial ai structurilor sportive din România".

Iată documentul oficial prin intermediul căruia contractul dintre Horia Ivanovici și RCS-RDS a fost reziliat unilateral: [caption id="attachment_365584" align="aligncenter" width="453"] foto: fanatik.ro[/caption] Iată care sunt "nenumăratele insulte proferate împotriva lui Mircea Sandu, Victor Pițurcă și conducerii FRF": [caption id="attachment_365585" align="aligncenter" width="466"] foto: fanatik.ro[/caption] [caption id="attachment_365586" align="aligncenter" width="466"] foto: fanatik.ro[/caption] [caption id="attachment_365587" align="aligncenter" width="466"] foto: fanatik.ro[/caption]

Horia Ivanovici a fost concediat, cu toate că, în data de 2 septembrie 2013 - ziua în care și-a anunțat despărțirea de RCS-RDS, "Fanatik Show" a avut cea mai mare audiență dintre toate emisiunile difuzate de Digi Sport 1.

[caption id="attachment_365588" align="aligncenter" width="288"] foto: fanatik.ro[/caption]

DC News se încăpățânează să creadă în libertatea presei și își exprimă solidaritatea față de un jurnalist concediat pentru că și-a expus în mod liber opiniile. DC News îndeamnă mass-media din România să fie alături de orice coleg de breaslă aflat în astfel de situații.

DC News lansează un apel fără precedent către toți jurnaliștii și întreaga presă din România: "BOICOTAȚI NAȚIONALA până la demisia președintelui FRF Mircea Sandu!"

Șansele de calificare la Campionatul Mondial din 2014 sunt minime, astfel că, un boicot al întregii prese la adresa naționalei nu ar reprezenta o pierdere uriașă pentru instituțiile media, însă, ar putea avea efecte benefice pe termen mediu și lung pentru echipa națională și pentru întreg fotbalul românesc. Fotbal, care la nivel de primă reprezentativă, tineret și loturi naționale de juniori, ne oferă în ultimul timp umilință după umilință...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel