Cazul Iulian Dumitrescu. Alina Gorghiu, ministrul Justiției, prima reacție: "Nu pot să scot nici măcar un pâs"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a avut o primă reacție în cazul lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședinte al PNL.

"Nu am voie să mă pronunț cât timp dosarul este în anchetă. (...) Cred că este important că domnul Dumitrescu a ieșit imediat cu reacția și a demisionat din toate funcţiile politice, este conduita firească atunci când un lider al partidului este acuzat de fapte de corupţie şi este pus sub control judiciar (...) Orice act de asemenea amploare ne afectează într-o anumită măsură, dar conduita a fost una corectă. (...) 

În momentul acesta, nu este condamnat, este doar o persoană care face parte dintr-o anchetă penală. Și-a dat demisia din toate funcțiile și sunt absolut convinsă că domnia sa şi-a separat activitatea de cea a PNL. Despre partea de anchetă eu nu pot să scot nici măcar un pâs, este treaba DNA să îşi deruleze ancheta. Orice virgulă pusă de mine, în acest moment, ar fi interpretată în fel şi chip de competitorii politici.

Din punct de vedere politic, mă bucură că a decis înţelept să facă pasul lateral. PNL îşi va desfăşura activitatea în continuare, fără să interfereze în actul de justiţie, fără să comentăm în vreun fel acţiunile pe care parchetele, instanţele le întreprind de-a lungul timpului", a declarat Alina Gorghiu.

"Nu am niciun fel de emoţie că vom găsi soluţii astfel încât să depăşim această criză politică la nivel de organizaţie judeţeană, fără să avem sincope", a mai spus ministrul Justiţiei.

De ce este acuzat Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu este acuzat că ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părților sociale deținute de persoana fizic la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean (CJ) Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut, la momentul pretinderii, în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Potrivit procurorilor DNA, se află sub control judiciar, în acest moment.

Și-a dat demisia din PNL

Iulian Dumitrescu a anunțat, ieri, că a demisionat din toate funcțiile din Partidul Național Liberal.

"Având în vedere existența dosarului în care D.N.A. mi-a adus acuzațiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speță. Așa cum am mai afirmat, am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate.

Colaborez cu instituţiile statului pentru a se lămuri cauza și a se afla adevărul faptic. Conform legii, sunt în continuare beneficiarul prezumției de nevinovăție.“, a scris Iulian Dumitrescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel