Cazul fetiței ucise și ascunse în canapea. Lucian Bode: Poliţia nu poate da detalii despre ce a făcut înainte, dacă a intervenit la timp

Sursa foto: Facebook Lucian Bode
Sursa foto: Facebook Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul de Interne, a făcut mai multe declarații, după cazul fetiței de 12 ani, găsită moartă într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

 "Activităţile poliţieneşti premergătoare deschiderii dosarului penal sunt parte a dosarului penal. Acesta este motivul pentru care Poliţia Capitalei nu vă poate da detalii vizavi de ce a făcut înainte de deschiderea dosarului penal, dar fiţi convinşi că toate aceste aspecte vor fi lămurite, inclusiv în ceea ce dumneavoastră îmi sugeraţi prin întrebare, dacă Poliţia a intervenit la timp sau ce a făcut în perioada respectivă, ce activităţi a desfăşurat Poliţia în etapa despre care vorbeaţi. Toate aceste activităţi ale Poliţiei vor fi parte a acestui dosar de urmărire penală şi le veţi afla atunci când procurorul va decide", a spus Bode, întrebat de jurnalişti dacă fata a fost căutată de poliţie după ce a fost dată dispărută de către tatăl ei.

Ministrul a precizat că se fereşte să facă comentarii asupra unor anchete în curs, dar structurile de poliţie desfăşoară în acest moment acţiuni atât în România, cât şi pe teritoriul altor state, pentru ca cei vinovaţi de această crimă să fie traşi la răspundere.

Potrivit unor surse judiciare, tatăl biologic al fetei a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai. Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, într-un apartament din Sectorul 4. Pe 3 iunie, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul apartamentului cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie.

Din primele informaţii, mama şi concubinul ei ar fi părăsit ţara, însă femeia a fost depistată marţi în Catalunya - Spania, în urma unei alerte emise de poliţişti la nivelul Uniunii Europene. Femeia se află în custodia autorităţilor spaniole, urmând să fie demarate procedurile în vederea trimiterii ei în România.

Ce se întâmplă cu proiectul de lege iniţiat pentru căutarea copiilor dispăruţi

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul de lege iniţiat pentru căutarea copiilor dispăruţi, ministrul de Interne a spus:

"Eu am tot spus că este normal să ne dorim performanță de la structurile statului român şi aici mă refer, în special, la Poliția Română. Ne dorim ca poliţiştii să acţioneze prompt şi să protejeze cetăţenii şi să îi salveze atunci când sunt în situaţii limită. Şi, de fiecare dată, am spus că trebuie să le dăm şi instrumente - procedurile legale, dotări, echipamente, condiţii de muncă, un nivel de salarizare corespunzător. Tot acest complex de factori sigur că va duce la o acţiune mai promptă şi mai eficientă a structurilor MAI.

Revenind la primul instrument... Nu este singurul act normativ iniţiat de guvern sau de cei care cunosc realităţile din sistem care să vină în sprijinul structurilor statului pentru a putea interveni prompt atunci când este nevoie de o intervenţie promptă. Vă reamintesc, iniţiativa legislativă pe care am depus-o împreună cu premierul Nicoale Ciucă, pe 11 modificări la Codul Penal, care vizează evident chestiuni legate de fapte cu violenţă, tâlhărie, viol".

Știre în curs...

Vezi și:

 Ce spune mama fetiței care a fost găsită moartă într-un sac de plastic, după ce a fost reținută în Spania. Unchiul copilei: Nu cred așa ceva! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel