Cazul fetiței anunțată că va fi executată silit. Manager spital: Lacună legislativă, birocratică

Cazul fetiţei notificată printr-un executor judecătoresc pentru a fi executată silit de Spitalul de Urgenţă Buzău, unde a fost internată în urmă cu 5 ani, este cauzat de o lacună legislativă.

"În ţară, au mai fost patru sau cinci cazuri similare, s-au aplicat prevederile legale în vigoare. Este o lacună legislativă, o lacună birocratică", a declarat managerul spitalului, Claudiu Damian.

La rândul său, consilierul juridic al Spitalului Judeţean Buzău, Sorin Pătraşcu a arătat că Spitalul de Urgenţă Buzău a cheltuit aproape 500 de lei pentru îngrijirea copilei care avea trei ani când a fost rănită uşor într-un accident rutier provocat chiar de tatăl ei.

"Aceasta a fost internată trei zile la Chirurgie Pediatrică, iar după cinci ani, spitalul a notificat-o să comunice numărul dosarului penal deschis după accident. Fetiţa a fost anunţată că, dacă nu o face în cinci zile, spitalul poate apela şi la executarea silită pentru recuperarea cheltuielilor. Legiuitorul ne obligă în acest sens", a declarat Pătraşcu.

Acesta a mai spus că notificarea prin executor judecătoresc "are loc doar pentru solicitarea de relaţii privind cazul, pentru informare, şi nicidecum pentru obligaţia de plată" şi a menţionat că spitalul este monitorizat de Curtea de Conturi şi de Casa de Asigurări pentru Sănătate. Poliţia a cercetat cauzele accidentului produs de tatăl fetei, în august 2013, şi a decis neînceperea urmăririi penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel